Un bloc a luat foc în București

Actualizare: Incendiul care a cuprins fațada blocului de pe strada Baciului a fost stins, iar în prezent echipele de pompieri s-au grupat în echipe de căutare, la fiecare etaj, transmite ISU București.

Purtătorul de cuvânt al ISU București, Ioana Blănaru, a transmis la Digi24.ro că în acest moment sunt căutate potențiale victime în interiroul blocului. Ea a subliniat că 5 persoane au fost evacuate, iar doua sunt în evaluare medicală, acestea refuzând însă  transportul la spital.

Știrea inițială.

Un bloc de pe strada Baciului, din cartierul bucureștean Ferentari, a ars ca o torță. Incendiul a izbucnit la etajul 2 și s-a extins rapid până la etajul 10.

„Pentru stingerea incendiului s-a acționat din exterior utilizând autoscara. De asemenea, au fost constituite echipe de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse de incendiu”, au transmit reprezentanții ISU.

Un consilier al Sectorului 5, Alexandru Dumitriu, dă vina pe materialele ieftine folosite la termoizolare.

„Un bloc termoizolat a luat foc, iar propagarea incendiului este cauzată cel mai probabil de materialele ieftine folosite: În zona str. Baciului nr. 4, Sector 5 a izbucnit un incendiu într-un apartament situat la etajul 2, care s-a propagat pe fațada blocului până la etajul 10. La fața locului au fost direcționați polițiști locali din cadrul Poliției Locale Sector 5, iar lucrătorii din cadrul ISUBIF acționează pentru localizarea și lichidarea incendiului. Până în acest moment nu sunt informații cu privire la înregistrarea de victime omenești sau persoane evacuate din bloc”, a scris Dimitriu pe contul său de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.