Un bătrân dintr-un azil a fost declarat mort, băgat în sac și dus la pompe funebre. Însă omul nu era mort | VIDEO

shanghai bătrân declarat mort
Foto: Captură YouTube CBS News

Un bătrân dintr-un azil din Shanghai, China, a fost declarat mort, pus într-un sac și urcat pe targă pentru a fi transportat la o casă de pompe funebre, relatează CNN. Însă omul nu era mort.

Cazul a devenit celebru după ce un cetățean a surprins scena și a făcut publică filmarea.

Imaginile surprind momentul în care cadrele medicale, îmbrăcate în costume de protecție anti-COVID, realizează că bărbatul este încă în viață.

Deschid sacul în care acesta era pus, iar apoi îl transportă înapoi în azil.

Filmulețul a devenit viral în media sociale din China și i-a înfuriat pe internauți, mai ales că, la ora actuală, milioane de locuitori din Shanghai sunt forțați să stea într-o carantină foarte dură impusă de autoritățile chineze care încă încearcă să aplice strategia „zero COVID”.

„Azilul ăsta de bătrâni este praf. Un om a fost declarat mort. Apoi doi lucrători de la casa de pompe funebre au spus că persoana nu era de fapt moartă și că încă se mișca. Cum se poate întâmpla așa ceva? L-au pus în dric și l-au scos. Cum pot să pună într-un dric o persoană care încă este în viață?”, a comentat cel care a realizat filmulețul, potrivit CBS News.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.