Un bărbat din Neamț a sunat de 364 de ori la 112 în acest an

ambulanță
Serviciul de Ambulanță Neamț. Foto: ambulantaneamt.ro

În primele 9 luni ale anului, un bărbat în vârstă de 53 de ani din Săvinești, o comună din județul Neamț, a sunat la 112 de 364 de ori, relatează newsmoldova.ro.

Niciunul dintre apeluri nu era o urgență.

O dată bărbatul a sesizat că ar fi primit un bilet de trimitere de la medicul de familie unde vârsta i-ar fi fost completată greșit.

Cu altă ocazie, localnicul din Săvinești s-a plâns că factorul poștal ar fi întârziat să îi aducă cuponul de pensie.

Altă dată, bărbatul a sesizat că primăria ar fi modificat un cuib al unei berze de pe un stâlp de electricitate.

Bărbatul a fost sancționat contravențional.

În România, alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se pedepsește cu amendă de până la 4.000 de lei sau cu prestarea a până la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.