Un bărbat care locuia singur pe o insulă de 32 de ani își face bagajele și pleacă

FOTO: Mauro Mordandi/Facebook
FOTO: Mauro Mordandi/Facebook

Mauro Morandi, în vârstă de 82 de ani, care a trăit mai bine de 30 de ani pe o insulă situată între Sardinia și Corsica, își va pierde numele de „Robinson Crusoe al Italiei. A fost somat de autoritățile italiene să plece.

Din 2016, arhipelagul La Maddalena a fost declarat parc național, iar autoritățile vor să instaleze aici facilități pentru observarea mediului, pentru protejarea faunei și a florei, dar și pentru educație, potrivit The Guardian.

Italianul Mordani a fost profesor și a ajuns din greșeală pe insula situată în largul coastelor Sardiniei în urmă cu aproximativ 32 de ani. Încerca să ajungă din Italia în Polinezia. I-au plăcut atât de mult plajele cu ape limpezi de aici încât, după aproximativ un an, s-a decis să se mute aici.

Și-a construit o cabană modestă din lemn și piatră. E la curent cu ce se întâmplă în Italia de la un aparat de radio pe care îl alimentează de la panouri solare. În apropierea cabanei improvizate are tot felul de recipiente în care colectează apă de ploaie.

„Aici, iernile sunt uneori foarte friguroase și stau închis în casă luni de zile. Nu prea ies afară, îmi fac de treabă prin casă. Așa că nu e mare lucru să stați în casă timp de două săptămâni. Citesc mult și mă gândesc”, a spus italianul, care a mai adăugat că citește între 30 și 40 de cărți în timpul iernii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.