Un bărbat a tăiat teiul din fața porții pentru că era deranjat de frunze. Fapta i-a adus o „notă de plată” uriașă

tei tăiat sibiu
Foto: Turnul Sfatului

Un sibian care a tăiat un tei de pe domeniul public, deoarece era deranjat de frunzele din fața casei, a trebuit să scoată din buzunar 31.000 de lei (peste 6.000 de euro) pentru fapta sa, relatează publicația locală „Turnul Sfatului”.

Incidentul s-a petrecut în octombrie anul trecut, pe Calea Poplăcii din Sibiu. Deranjat de frunzele care cădeau toamna în fața porții sale, bărbatul a luat un topor și a tăiat copacul. Apoi, a vopsit ciotul rămas în roșu-maroniu, ca acesta să nu atragă atenția.

Însă poliția l-a identificat rapid pe făptaș, mai ales deoarece a vopsit ciotul cu aceeași vopsea folosită la gardul curții sale. Bărbatul a fost amendat la acea dată cu 20.000 de lei de către polițiștii locali.

Acum, o firmă specializată în amenajarea de spații verzi a plantat în acel loc un alt tei de dimensiuni similare cu cel doborât de sibian. Copacul a fost adus special din Italia pentru că în România nu se găsesc pomi din această specie la asemenea dimensiuni, mai notează sursa citată.

Toate costurile de achiziție, transport și plantare, care au depășit 11.000 de lei, au fost suportate de persoana care a tăiat copacul. În total, fapta comisă în toamna anului trecut l-a costat pe sibian 31.000 de lei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.