Un bărbat a sunat la poliție când a aflat cât costa espresso-ul pe care tocmai îl băuse într-o cafenea

cafea cafenea
Foto: Pexels / pixabay.com

O cafenea din Florența, Italia, a fost amendată cu 1.000 de euro după ce un client a sunat la poliție și s-a plâns de faptul că prețul espresso-ului nu era afișat în spatele barului, relatează „The Guardian”.

Clientul s-a enervat în momentul în care i s-au cerut 2 euro pentru un espresso decofeinizat la cafeneaua Ditta Artigianale, deoarece în mod normal prețul unui espresso este de 1 euro.

Bărbatul s-a plâns de faptul că prețul nu era afișat în meniu, iar cafeneaua – care este una foarte cunoscută și care a câștigat numeroase premii – a fost amendată.

Francesco Sanapo, proprietarul Ditta Artigianale, a comentat incidentul pe social media. Potrivit acestuia, cafeaua provine dintr-o mică plantație din Mexic și este preparată cu multă grijă în cafenea. De asemenea, el a mai spus că prețul espresso-ului era afișat într-un meniu digital.

„M-au amendat deoarece cineva s-a simțit ofensat că a plătit 2 euro pentru o cafea decofeinizată (care implică un proces de extracție). Vă vine să credeți”, s-a plâns Sanapo într-un video postat pe rețelele sociale.

Potrivit „The Guardian”, în Italia prețul mediu al unui espresso este de 1 euro. Totuși, multe baruri au crescut prețurile la început de an din cauza recoltelor proaste și a problemelor de aprovizionare.

„Nimeni nu ar trebui să mai fie scandalizat pentru că plătește 2 euro pentru un espresso”, a mai spus Sanapo.

Foto: Pexels / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.