Un băiat de 16 ani a ajuns la spital în stare gravă după ce a dat jos peste 50 de kg cu pastile de slăbit

adolescent slăbit
Foto: Captură video Știrile Pro TV

Un adolescent de 16 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce timp de aproape un an a luat pastile de slăbit. Băiatul a slăbit 54 de kilograme și abia se mai ținea pe picioare, relatează adevărul.ro.

El a ajuns inițial în stare gravă la Spitalul din Dorohoi, iar de acolo a fost transferat la Spitalul Județean din Botoșani deoarece avea probleme la inimă și la sistemul circulator. De acolo, a fost transportat de urgență cu un elicopter SMURD la Iași, unde a fost internat în secția de Terapie Intensivă a Secției de Cardiologie de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”.

Tânărul a slăbit deoarece avea 100 de kilograme, iar colegii râdeau de el, potrivit Știrile PRO TV. De la 100 de kilograme a ajuns la 46.

Adolescentul le-a spus medicilor că a luat timp de un an de zile un medicament naturist pentru slăbit, zi de zi.

Deși a reușit să slăbească, starea sa de sănătate s-a înrăutățit. Din cauză că i-a fost afectat sistemul circulator i-au apărut pete vineții pe tot corpul și abia se mai putea mișca.

Acum, starea sa este staționară. Tânărul respiră singur, iar medicii speră că se va face bine. În recuperarea va fi implicată o echipă de cardiologi, nutriționiști și psihologi.