Un avion cu 100 de persoane s-a prăbușit. 12 oameni au murit

Foto: fokker-aircraft.info

Un avion cu 93 de pasageri si 5 membri ai echipajului la bord s-a prăbușit imediat după decolare, lovind un zid de beton și apoi o clădire cu două etaje.

Update: Noi date arată că la bord se aflau 100 de persoane și 12 dintre ele au fost declarate decedate până la această oră. Avioanele Fokker sunt produse de o companie olandeză care a dat faliment în urmă cu aproximativ două decenii.

Accidentul a avut loc imediat după decolarea avionului de tip Fokker 100 de pe aeroportul internațional Almaty, din Kazahstan.

Primul bilanț oficial indică 15 morți și zeci de persoane rănite, dintre care peste 20 în stare gravă. Se pare că printre cele 15 persoane moarte se numără și șase copii.

Aeronava a plecat dintre Almaty spre Astana, capitala Kazahstanului. Potrivit martorilor, avionul a început să piardă altitudine imediat după momentul decolării și a lovit un zid de beton. Apoi, a lovit o clădire. Impactul nu a declanșat și un incendiu. Oamenii spun că avionul a decolat pe timp de ceață.

Toate cursele cu acest tip de avion au fost anulate până la finalizarea anchetei privind acest zbor.

Compania BekAir se descrie drept singura companie low cost din Kazahstan. A fost fondată în urmă cu 20 de ani, iar în prezent flota sa este formată din șapte avioane Fokker-100.

Președintele din Kazahstan, Qasym Jomart Toqayev, a transmis condoleanțe rudelor victimelor și a ținut să adauge că toți cei vinovați vor fi aspru pedepsiți.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.