Un avion Airbus A380 a zburat 14 ore cu o gaură uriașă în fuzelaj. Cum a fost posibil

gaură fuzelaj avion airbus a380
Sursa: CNN

Un avion Airbus A380 al companiei Emirates a zburat timp de 14 ore cu o gaură uriașă în fuzelaj, relatează CNN.

Pasagerii care zburaseră de la Dubai la Brisbane, Australia, au fost uimiți când s-au dat jos din aeronavă și au văzut gaura din lateralul avionului.

Zborul a avut loc la data de 1 iulie. Potrivit companiei, gaura s-a produs în urma exploziei unui cauciuc din cauza unei „probleme tehnice” apărute în timpul zborului.

„La început a fost absolut terifiant și însoțitorii de bord au știut că e posibil să se fi întâmplat ceva grav. Au luat imediat legătura cu piloții. Apoi, lucrurile au intrat în normal. Ne-a liniștit atitudinea lor calmă – știau că nu este vorba de o catastrofă”, a povestit pe Twitter Andrew Morris, unul dintre pasageri.

Se pare că avionul se afla în zbor de aproximativ 45 de minute când anvelopa a explodat.

Emirates a emis un comunicat de presă în care a transmis că structura avionului nu a fost afectată. Mai exact, gaura a apărut în partea exterioară a fuzelajului (în stratul extern menit să reducă frecarea cu aerul și să facă avionul cât mai aerodinamic).

„Zborul nostru EK430 de la Dubai la Brisbane de la data de 1 iulie a întâmpinat o problemă tehnică. Unul dintre cele 22 de cauciucuri ale aeronavei s-au rupt în timpul călătoriei”, a anunțat Emirates.

Zborul a continuat însă în condiții normale, iar avionul a ajuns la timp în Australia. Nicio persoană nu a fost rănită.

Aeronavele de tip Airbus A380 sunt cele mai mari avioane de pasageri din lume. Un astfel de avion este certificat pentru a transporta până la 853 de pasageri.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.