Un angajat a fost concediat pentru că a făcut pauze de toaletă prea lungi și prea dese

toaletă wc
Foto: Lanz-Andy / pixabay.com

Un angajat din China a fost concediat pentru că a făcut pauze de toaletă de până la 6 ore pe zi. Bărbatul a spus că de vină a fost o problemă medicală, relatează BusinessInsider.

Angajatul, identificat cu numele său de familie Wang, a suferit o intervenție chirurgicală pentru o problemă anorectală în decembrie 2014, dar a spus că încă avea dureri o lună mai târziu, după ce rana sa chirurgicală se vindecase.

Wang a început apoi să petreacă între 3 și 6 ore în toaletă în fiecare zi din iulie 2015, potrivit Laodong Daily, o publicație din Shanghai specializată în subiecte legate de muncă.

Wang a vizitat toaleta de 22 de ori între 7 și 17 septembrie 2015, adică de 2-3 ori în fiecare zi lucrătoare, potrivit înregistrărilor companiei. Fiecare pauză de toaletă a durat între 47 și 196 de minute, conform înregistrărilor companiei din orașul Tianjin, din nordul țării.

Bărbatul a fost apoi concediat în septembrie 2015, angajatorul său invocând prevederi din manualul personalului referitoare la întârzieri, părăsirea devreme a serviciului și absențe.

Wang a dat în judecată compania, însă înalta instanță din Tianjin a hotărât că perioadele de baie ale lui Wang nu se încadrau în „nevoile fiziologice rezonabile și normale”. Wang nu și-a primit jobul înapoi.

Unele companii din China au fost investigate în trecut pentru că au împiedicat pauzele de toaletă, conform South China Morning Post. În 2021, o companie de tehnologie din sudul Chinei i-a înfuriat pe angajați, după ce a început să-i amendeze pe cei care foloseau toaleta de mai mult de o singură dată pe zi.

Foto: Lanz-Andy / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.