Turiști blocați la munte din cauza ninsorii abundente. Strat de zăpadă de 25 de cm

Foto: Captură HD24.ro

Mai mulți turiști au rămas blocați în stațiunea Padiș din județul Bihor, după ce azi-noapte a nins puternic, transmite Digi 24.

În zonă s-a așternut un strat de zăpadă gros de vreo 25 de centimetri, a declarat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, pentru postul de televiziune.

El a declarat că utilajele de deszăpezire au acționat toată noaptea, iar zăpada a fost îndepărtată de pe drumurile județene.

În ceea ce-i privește pe turiștii blocați, el a spus că va interveni ISU: „Dacă e la distanță de aceste drumuri, se intervine prin ISU sau cu ajutorul primăriei locale.”

Potrivit viceprimarului, se lucrează cu utilaje de deszăpezire la Stâna de Vale și în zona Padiș. Zăpada a fost curățată, însă acțiunile de deszăpezire au fost îngreunate de viscol și de mai mulți copaci care au căzut pe carosabil.

Arborii au fost îndepărtați, iar acum se circulă pe drumurile respective, însă în condiții de iarnă,

„Acum nu mai ninge, ceea ce înseamnă că se poate circula în condiții bune”, a mai spus el.

Meteorologii au emis un cod galben de vânt, viscol și ninsori valabil în intervalul 12 noiembrie, ora 08 – 12 noiembrie, ora 18.

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului, ninsori în Carpații Orientali, temporar viscol la peste 1700 de metri.

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Transilvaniei, cu viteze de 55…65 km/h și izolat peste 70 km/h.

În zona Carpaților Orientali va ninge moderat cantitativ (10…15 l/mp) și va continua să se depună strat de zăpadă. La munte vor fi rafale de 60…80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…110 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.