O turistă a vrut o poză cu ursul, dar animalul a avut altă părere | VIDEO

turistă selfie urs
Foto: Captură YouTube

Un filmuleț cu o tânără din România care se apropie periculos de mult de un urs, cel mai probabil din dorința de a face o fotografie cu acesta, s-a viralizat pe rețelele de socializare.

La un moment dat, când femeia ajunsese foarte aproape de animalul sălbatic de pe marginea șoselei, ursul are o reacție agresivă și face câțiva pași în direcția tinerei, care s-a speriat și a fugit.

Întregul incident a fost filmat de șoferi din alte mașini.

Angajații Salvamont, precum și reprezentanții ONG-urilor pentru protecția animalelor, au atras atenția în repetate rânduri ca turiștii să nu se apropie de urși, să nu facă poze cu ei și să nu hrănească animalele sălbatice deoarece își pun viața în pericol.

Nu este primul incident de acest gen din România. Exact în urmă cu un an, la începutul lunii iulie 2019, pe rețelele de socializare se viraliza un videoclip în care o fetiță hrănea un pui de urs pe Transfăgărășan. Fetița în vârstă de maximum 10 ani, care era însoțită de tatăl său, hrănea ursul din mână.

Imaginile de atunci au fost publicate de Salvamont Argeș. Din fericire, în acel caz, ursul nu a devenit agresiv.

În România trăiesc aproximativ 7.000 de urși bruni (Ursus arctos). După zimbru, ursul brun este cel mai mare animal sălbatic de uscat din România. Un mascul ajuns la maturitate cântărește, în medie, 250-300 de kilograme, și poate ajunge la o greutate maximă de 480 de kilograme și o lungime de 2,5 metri. Femelele sunt mai mici, greutatea lor variind între 150 și 250 de kilograme.

Urșii bruni au o durată de viață destul de lungă. În regiunile unde vânătoarea este redusă, urșii trăiesc, în medie, 25 de ani. Cel mai bătrân urs brun sălbatic cunoscut a trăit 37 de ani. În captivitate, masculii ajung chiar și la 47-50 de ani.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.