Tudorel Toader are planuri mari pe final de an. Vrea ”capul” lui Augustin Lazăr

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat pe 27 decembrie că va retrimite președintelui cererea de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr.

Toader va trimite din nou și propunerile de numire a celor cinci procurori, pe care inițial șeful statului le-a refuzat pentru că nu aveau adeverință de la CNSAS.

Printre cei 5 se numără și propunerea lui Toader pentru șefia DNA, Adina Florea.

”Azi voi trimite la președinte solicitarea oficială de revocare din funcție a procurorului general al României. Procurorul general trage de timp, nu-i un secret pentru nimeni, personal poate fi înțeles dar ca procuror general este imposibil de înțeles.

De ce anume? S-a adresat Curții de Apel din Alba Iulia, ca persoană fizică, la dânsul acasă. Dar eu nu am evaluat persoana fizică, ci procurorul general”, a explicat Tudorel Toader, citat de g4media.ro.

Cât despre numirea celor cinci, Toader spune că Iohannis a folosit dubla măsură. ”Legea spune că CSM-ul solicită și dacă în 15 zile CNSAS-ul nu răspunde, procedura merge mai departe […] Prin urmare, nefiind vorba de o nelegalitate în dosarele celor cinci candidați, completăm și trimitem la președinte.

Mai mult decât atât, să nu uitați că sunt magistrați de rang înalt în funcție pe care președintele nu i-a întrebat de verificările CNSAS. De dată foarte recentă, procurorul-șef de la DIICOT a fost numit, dar nu l-a întrebat nimeni dacă în dosar există sau nu verificarea CNSAS. Același decident nu poate folosi dubla măsură”, a arătat ministrul Toader.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.