Trucuri să păstrezi rulota caldă pe durata iernii

Odată cu apropierea lunilor de iarnă, a păstra căldura și confortul în rulotă poate deveni o misiune greu de îndeplinit în vacanțe. Pentru a explora frumusețea țării și pentru a profita la maximum de experiența de a merge și în vacanțele de iarnă cu rulota, vă oferim câteva sfaturi despre cum să păstrați confortul și căldura.

Verificați vremea și nu uitați de saci de dormit de iarnă sau pături groase

Înainte de a începe aventura, verificați vremea la destinație și fiți informati cu privire la împrejurimi. Aceasta implică verificarea condițiilor de drum, scăderile de temperatură prognozate, unde veți parca rulota, dacă există vreo închidere a drumului și care sunt opțiunile de rezervă. De asemenea, este o idee bună să informați pe cineva despre planurile și locul unde vă aflați. Dacă apare o situație neprevizibilă și nu puteți lua legătura cu nimeni, este important ca cineva să știe zona unde vă aflați.

Dacă ninge afară, asigurați-vă că aveți bocanci de zăpadă de încredere și haine de iarnă groase. Dacă știți că veți conduce pe zăpadă, asigurați-vă că aveți lanțuri de zăpadă în vehicul. Unele drumuri, în special cele care duc spre terenurile de schi, impun să aveți lanțuri de zăpadă disponibile. Orice rulotă mitsubishi ar trebui să aibă și lanțuri pentru porțiunile de zăpadă pe care veți merge iarna.

Haine groase chiar dacă afară nu este frig când plecați la drum

Luați-vă în bagaj haine groase, chiar dacă vremea pe care plecați este încă bună. Nu uitați mănuși, fulare, jachete, șosete și bocanci! Asigurați-vă că există suficient spațiu în bagaje pentru aceste elemente esențiale în timpul unei călătorii pe vreme rece în rulotă. Articolele de îmbrăcăminte din lână vă vor spori și mai mult căldura și confortul. Fibrele de lână captează aerul și nu permit căldurii să iasă ușor prin ele, chiar și atunci când sunt umede. Lâna este o alegere mult mai bună să vă mențineți temperatura corpului decât bumbacul.

Este important să purtați cât mai multe straturi pentru a vă menține corpul la o temperatură optimă. Purtați un strat termic sub îmbrăcămintea exterioară pentru a capta căldura și a vă crește temperatura corpului. Nu există prea multe lucruri atunci când vine vorba de stratificare; puteți oricând să scoateți un strat dacă se încălzește prea mult.

Saci de dormit

Cel mai simplu mod de a vă încălzi în timp ce dormiți este cu un sac de dormit. Combinația dintre saci de dormit și pături asigură împreună un pat cald pentru noapte. Veți putea dormi confortabil și vă veți bucura împreună cu familia și prietenii de vacanțele de iarnă la rulotă.

Nu este de mirare că păturile sunt o necesitate în lunile reci de iarnă. Pentru acele nopți reci petrecute în rulotă, veți dori să aveți cât mai multe pături. Nu uitați să împachetați suficient pentru toată lumea care călătorește în rulotă, cu cât veți avea mai mult, cu atât veți fi mai feriți de frig. Păturile încălzite electric sunt o idee foarte bună. Asigurați-vă că aveți una cu temporizator de siguranță, astfel încât să nu rămână aprins toată noaptea. Cu toate acestea, dacă folosiți una, va fi greu să vă întoarceți la modelul standard.

Acoperiți bine ferestrele și nu uitați de hrană și băuturi calde

Pentru a menține căldura în rulote, este util să acoperiți toate ferestrele. Puteți acoperi ferestrele cu perdelele din dotare dacă le au sau cu orice material pe care îl aveți la îndemână, cum ar fi prosoape sau pături de rezervă. Sticla transferă căldura în exterior foarte ușor, astfel încât aceasta să împiedice căldura prețioasă să iasă din vehicul. Păstrați căldura și veți avea un sejur confortabil în rulotă și pe timp de iarnă.

Hidratare și nutriție

În timpul lunilor de iarnă, este important să știți că una dintre metodele simple de a vă încălzi este să beți cât mai multe băuturi calde. Nu uitați să rămâneți hidratați, să beți multă apă și să mâncați mese calde. Acest lucru vă va spori căldura și confortul instantaneu. Corpul generează căldură doar digerând mâncarea, iar mâncarea fierbinte este și mai bună, deoarece va face să simțiți căldura instantaneu. Mesele, cum ar fi supa, sunt ușor de preparat atunci când sunteți în mișcare, la fel și băuturile precum ceaiul, ciocolata caldă și cafeaua. Purtarea unui termos este, de asemenea, o idee bună, deoarece vă vor menține băuturile (sau chiar supa!) Calde și mai mult timp.

Incălzitor

Un mini încălzitor poate face minuni dacă se răcorește ușor. Vă poate ajuta să începeți și să vă încheiați ziua caldă și confortabilă. Dacă intenționați să călătoriți pentru perioade lungi de timp, acest lucru vă poate fi foarte benefic. Pentru și mai multă căldură, puteți pune sticle de apă fierbinte sau stickere de încălzire în patul în care dormiți. Nu uitați să închideți toate ușile și ferestrele înainte de a vă culca!

Parcați în locuri bine adăpostite

Dacă nu vreți să parcați în campinguri sau în locurile unde s-au parcat și alte rulote, încercați să alegeți zone unde să nu fiți chiar în bătaia vântului. Lângă copaci sau alte locuri din natură care să vă adăpostească, rulota va putea să păstreze căldura pe care o faceți.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.