4 soluții ca să scapi de traficul infernal din marile orașe

Foto: 3005398 / pixabay.com

Chiar dacă nu are metropole cu zgârie-nori, România are probleme destul de grave când vine vorba de traficul din marile orașe. Deplasarea cu mașina personală devine tot mai anevoioasă, și nu doar în București.

Din acest motiv, tot mai multe orașe din țară caută alternative, iar trotinetele sunt tot mai populare. De exemplu, primul sistem de sharing de trotinete electrice din București a fost lansat pe 10 mai, iar primăria din Timișoara a introdus deja 25 de trotinete electrice în sistemul de transport în comun, acestea putând fi închiriate din 3 stații.

1. Trotineta nu mai este demult doar o jucărie pentru copii. În ultimii ani, pe măsură ce traficul din marile orașe a devenit tot mai congestionat, oamenii, dar și autoritățile, au încercat să găsească soluții pentru o deplasare mai rapidă prin oraș. Așa au apărut trotinete pentru adulti, gândite special pentru locuitorii marilor orașe care vor să ajungă rapid la birou, de exemplu. De asemenea, ele sunt ideale și pentru cei care vor să facă mișcare în parcuri.

Unele trotinete pentru adulți sunt pliabile, ceea ce le face ușor de transportat și de depozitat în locuință. Atunci când alegeți o trotinetă, e bine să optați pentru una care are roți pneumatice pentru absorbția șocurilor, precum și un ghidon cu înălțimea ajustabilă. Fiți atenți la specificațiile trotinetei (de pildă, o trotinetă poate fi ideală pentru cei cu o înălțime de până la 1,8 metri etc).

Tot mai populară a devenit și trotineta electrica. Pe piață veți găsi atât trotinete electrice pentru adulți, cât și pentru copii. O astfel de trotinetă electrică este ideală dacă vreți să vă deplasați rapid și în siguranță până la serviciu, fiind evident mult mai rapide decât trotinetele obișnuite. De exemplu, cu o trotinetă electrică puteți merge chiar și cu 30 de km / h.

2. O altă modalitate de a vă deplasa rapid în oraș este monociclul electric cu o roată. Monociclurile ocupă puțin spațiu în locuința voastră și, în funcție de model, pot atinge viteze de 18-20 de km / h.

3. Pentru cei cu mai multă experiență în menținerea echilibrului, o opțiune este și skateboardul electric. Acesta are avantajul că este mic, ceea ce vă permite să combinați mijloacele de transport atunci când vă deplasați în oraș. Dacă mergeți la serviciu, de exemplu, puteți să mergeți până la stația de metrou pe skateboardul electric, iar apoi să îl luați cu voi în metrou.

4. Biciclul electric este un alt mijloc de transport tot mai la modă. Acesta este un fel de combinație între un monociclu electric (doar că are două roți în loc de una) și o trotinetă (deoarece are un ghidon de care vă puteți ține). Așadar, dacă nu vă simțiți suficient de confortabil pe un monociclu, puteți încerca deplasarea pe două roți.

Foto: 3005398 / pixabay.com