Trezorierul PSD a fost pus sub acuzare: ”Sunt pus sub acuzare pentru că n-am respectat o lege pe care eu am făcut-o”

Mircea Drăghici. Foto: Captură Youtube

Procurorii DNA îl anchetează pe trezorierul PSD, Mircea Drăghici, pe care l-au chemat azi la audieri, pentru că ar fi utilizat ilegal banii primiți ca subvenție de la bugetul statului prin Autoritatea Electorală Permanentă.

”Când ești pus sub acuzare pentru că n-ai respectat o lege pe care tu ai făcut-o în Parlamentul României și ești cel mai îndreptățit să știi spiritul și litera acestei legi, atenție, mi se pare exagerat”, a declarat Drăghici la ieșirea de la DNA.

Mircea Drăghici este urmărit penal pentru delapidare. Trezorierul PSD ar fi folosit ilegal 300 de mii de euro din fondurile alocate de stat partidului.

Trezorierul PSD a acuzat și jocuri murdare din partea procurorilor: ”Cred cumva că are legătură cu coordonarea campaniei, pentru că suntem în buza campaniei. De fiecare dată când a urmat o campanie electorală am fost chemat la DNA.”

În acest caz, Direcția Națională Anticorupție a cerut informații la Autoritatea Electorală Permanentă, printre acestea fiind documente cu privire la:

– Modul de stabilire și repartizare a subvențiilor acordate în cursul anului 2017 Partidul Social Democrat;
– Virarea sumelor de bani acordate în cursul anului 2017 Partidului Social Democrat;
– Rapoartele de control privind modul de utilizare de către Partidul Social Democrat a subvențiilor la nivelul anilor 2017 și 2018.

Mircea Drăghici este bănuit că a direcționat sume de bani din subvenția partidului către o firmă controlată de soția sa, dar și că unele fonduri au ajuns la ziariști, analiști și sociologi.

Acuzat de fraudă cu subvenții de partid, Drăghici și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, însă nu a fost ales. El a fost respins și de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Transporturilor.

În acest moment, legea, pe care Drăghici spune că a scris-o, este destul de dură cu politicianul PSD.

Art. 10 lit. C din legea 78/2000:

Constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite:

c) utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, precum și utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice.