Trei modalități inteligente prin care poți curăța aerul din casă

FOTO: Neil Tackaberry/Flickr
FOTO: Neil Tackaberry/Flickr

Organizația Mondială a Sănătății a prezentat un studiu care arată că aerul din casele noastre poate fi și de cinci ori mai poluat decât cel de afară. Aerul poluat din afară poate intra foarte ușor în casă atunci când deschizi ferestrele și ușile. Și chiar dacă sunt închise, ventilarea naturală poate răspândi foarte ușor alergeni și particule mici în locuința ta.

În următoarea perioadă va apărea și polenul, care poate intra foarte ușor în casă, iar praful, care conține acarieni, minerale din exterior și alte particule ar putea provoca reacții alergice severe și chiar astm.

De asemenea, în interior sunt produși poluanți și când gătești, atunci când faci curat sau dacă ai animale de companie. Foarte important este să aveți și un nivel de umiditate optim, pentru a preveni apariția mucegaiului, bacteriilor și virusurilor. Nivelul potrivit trebuie să fie între 40% și 60%.

Cea mai simplă modalitate de controla aceste valori este să folosiți un umidificator de aer. Sunt aparate care distribuie uniform aerul umidificat în întreaga cameră și vei respira și vei dormi mai bine în casa ta. Puteți alege un aparat cu tehnologia NanoCloud.

Mai exact, în prima etapă filtrul absorbant al umidificatorului captează particulele mari, cum ar fi praful sau părul. Apoi umidifică aerul adăugând moleculele de apă fără bacterii sau calcar. Și în final aerul sănătos este evacuat din umidificator la o viteză constantă.

Puteți să alegeți și un purificator de aer. De exemplu, dacă alegeți un model cu tehnologie VitaShield, acesta filtrează aerul și monitorizează calitatea acestuia din interior. Reușește să filtreze 99% din poluanți, de la particule ultrafine și alergeni până la bacterii și virusuri.

O altă modalitate de a rezolva problema aerului poluat din casă este să folosiți un combi, un aparat care este purificator și umidificator în același timp. Astfel de aparate sunt de mare ajutor pentru cei care suferă de alergii, reacții alergice la polen sau alte dificultăți respiratorii. Marele avantaj este că rezolvă toate problemele: filtrează aerul poluat, îl umidifică și-l purifică.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.