Trei medalii de aur și una de argint pentru România la Olimpiada Internațională de Chimie

Foto: Unibuc.ro

Elevii români au reușit să câștige patru medalii al Olimpiada Internațională de Chimie, organizată, la fel ca marea întrecere sportivă din aceste săptămâni, de Japonia.

Spre deosebire de Jocurile Olimpice, competiția internațională destinată liceenilor pasionați de Chimie s-a disputat online și, pentru prima oară în istorie, nu au fost susținute probe practice.

La competiție au participat 79 de țări, iar elevii români au susținut examenele de la Universitatea din București.

Trei elevi au câștigat medalii de aur:

Mircea-Raul Bodrogean, Liceul Internațional de Informatică, București – aur. Bodrogean, care a terminat clasa a XII-a în acest an, a câștigat medalia de aur și în urmă cu doi ani, la Olimpiada de la Paris.

De asemenea, el a fost primul în acest an și la Olimpiada Mendeleev din Rusia, potrivit Hotnews, acesta fiind un concurs foarte dificil, la care au participat elevi din 28 de state.

Tudor Lile, Colegiul Național „Moise Nicoară”, Arad. Un alt elev care a terminat clasa a XII-a, iar în 2019, la Paris, a obținut argintul.

Alexandru Cătălin Dianu, Liceul Internațional de Informatică, București.

Ștefan Dimitriu, de la Colegiul Național ”Andrei Șaguna” din Brașov, a cucerit medalia de argint.

Coordonator al echipei de cadre didactice care a pregătit lotul românesc este acad. Marius Andruh, care a deținut și rolul de președinte al Comisiei Olimpiadei de Chimie 2021.