Traian Băsescu, despre AUR: „Am văzut multe figuri cu ochii oblici pe acolo”

traian băsescu
Traian Băsescu. Foto: Captură YouTube/B1TV

Fostul președinte Traian Băsescu, în prezent europarlamentar PMP, nu exclude un posibil amestec extern în alegerile parlamentare. Acesta sugerează că intervențiile ar fi de origine estică și ar fi ajutat formațiunea Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Băsescu, întrebat dacă AUR a atras din alegătorii PMP, a spus că nu ar specula. „Nici nu vreau să mă pronunț asupra apariției explozive a acestei noi formațiuni. Surpriza majoră este că a avut o campanie tăcută extrem de puternică în diaspora, unde au obținut rezultate absolut fabuloase. Dar încă îmi fac propriile analize. Atât, ce am observat, o campanie de o agresivitate extremă pe internet și o campanie care nu pare de sorginte românească”, a declarat Traian Băsescu, la Digi24.

Fostul președinte a mai spus că a văzut în AUR „multe figuri cu ochii oblici”. Întrebat la ce se referă, fostul președinte Traian Băsescu a continuat: „Adică e un turn înalt la Sankt Petersburg unde sunt trolii de toate națiile și care s-au mai băgat și în Brexit, s-au mai băgat și în alegerile din Statele Unite și nu exclud posibilitatea să se fi băgat puțin și în alegerile din România. Dar este, la acest stadiu, o speculație”, a repetat fostul președinte.

Traian Băsescu a explicat că se bazează pe observațiile sale cu privire la „surpriza” din diaspora. „Dacă, să spunem, aici (în România – n.r.) au fost activi, s-au dus, au luat steagul de fiecare dată, au umblat, în diaspora trebuie să faci o muncă gigantică să obții asemenea scoruri cum a obținut AUR. Iar acest lucru, plus dacă vă uitați la investițiile care s-au făcut pe internet, sunt lucruri care mă obligă să gândesc, ceea ce nu înseamnă că există suspiciuni majore. Dar nici nu pot să nu gândesc”, a adăugat Traian Băsescu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.