Traian Băsescu a vorbit la telefon cu Elena Udrea

traian băsescu
Traian Băsescu. Foto: Captură YouTube/B1TV

Fostul președinte Traian Băsescu spune că a vorbit cu Elena Udrea, care se află în Costa Rica, și îi recomandă să ceară revizuirea deciziei de condamnare la șase ani de închisoare cu executare pentru corupție.

Băsescu a spus că starea Elenei Udrea nu este bună. „Cred că are calea revizuirii. Să-și pună avocații să strângă documente, să ceară revizuirea. N-aș comenta mai mult acum, dar cred că are calea revizuirii”, a spus Băsescu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă îi recomandă să revină în țară, Băsescu a reafirmat că îi recomandă să se apere și este decizia ei dacă vine sau nu în România.

„Am și vorbit cu ea. Nu-i bună (starea – n.r.), știu asta de la fratele meu, când a fost condamnat, cum s-a simțit”, a mai comentat el. De asemenea, întrebat dacă este greu și pentru el, fostul șef de stat a răspuns: „Pentru mine e grea cu partidul, îmi pare rău și pentru Elena Udrea”.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute pentru luare de mită și abuz în serviciu. Fostul ministru a fost condamnat și în primă instanță la aceeași pedeapsă.

În acelaşi dosar, fostul preşedinte al Federaţiei de Box, Rudel Obreja, a primit cinci ani de închisoare, iar Ion Ariton a fost achitat.

Procurorii DNA spun că statul ar fi fost păgubit cu 2 milioane de euro, în 2011. Banii ar fi fost daţi ilegal de Ministerul Dezvoltării firmei care a organizat Gala de Box în care Lucian Bute îşi apăra titlul mondial.

Elena Udrea a anunţat în 17 februarie că se află în Costa Rica, iar în aprilie ea anunţa că are statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.