Tot ce trebuie sa stii despre Airsoft inainte de a incepe sa practici acest sport   

Vrei sa ai parte de distractie alaturi de familie, prieteni sau cunostinte si te atrag jocurile de actiune, shooterele sau armele? Atunci Airsoftul este alegerea cea mai potrivita pentru cineva pasionat de toate aceste lucruri. Cel mai important lucru in acest sport este munca in echipa, respectul, dar si spiritul de supravietuire, pentru ca Airsoft se bazeaza pe simularea efectuarii unor misiuni sau unor batalii intre cele doua echipe, utilizand armele din cele mai indragite shootere.

Reguli de baza in airsoft

Ca orice alt sport, Airsoft are cateva reguli stricte care ajuta la protejarea de pericole si la respectul reciproc al participantilor. Cateva reguli principale ar fi:

  • Corectitudinea este importanta. Pentru ca totul sa fie distractiv, trebuie sa fie si fairplay. Corect este sa iesi din joc chiar daca nu vezi unde ai fost lovit dar ai auzit sau simtit impactul dintre ”glont” si tine.
  • Daca cele doua echipe vor sa stabileasca si alte reguli pe langa cele impuse in mod normal de jocul in sine, atunci ramai pe loc si nu pleca pe teren pana nu ai inteles despre ce este vorba. Daca pleci fara sa intelegi ce ai de facut, asta poate aduce confuzie in joc si incurcarea celorlanti coechipieri sau chiar incurcarea adversarilor.
  • Presarea celorlalti nu este permisa. Nu toti sunt la fel de rapizi sau agili, ceea ce inseamna ca e nevoie de rabdare si de intelegere. Presiunea pusa pe alte persoane aduce doar stres si suparare iar Airsoftul este un sport sau hobby pentru distractie si relaxare.
  • Onoarea este si ea importanta in acest joc, mana in mana cu increderea chiar. Daca ai impresia ca ai atins un player nu striga la el sa iasa din joc, pentru ca o astfel de actiune determina stres asupra tuturor. Ai incredere in adversar pentru ca acesta va iesi singur din joc atunci cand isi va da seama ca a fost atins.
  • Distanta minima de tragere trebuie respectata intotdeauna pentru ca unele pistoale Airsoft iti pot aduce rani grave chiar si cu echipament de protectie pe tine.

In acest sport care poate fi o activitate simpla sau chiar un hobby, se pot dezvolta multe instincte. Cateva dintre aceste instincte pot fi: dezvoltarea lucrului in echipa, instictul de supravietuire pentru a castiga, agilitatea sau atentia si multe altele. Este foarte important sa ai un hobby, deoarece facand ceva ce iti place ajuta la relaxarea psihicului. Airsoft vine cu un plus in acest sens – efortul fizic care este foarte important pentru mentinerea unui corp sanatos si a unei gandiri lucide.

Ceea ce conteaza pentru ca un meci de Airsoft sa functioneze bine, este sa respecti regulile si sa nu te lasi dus prea tare de val, pentru ca distractia sa nu fie oprita din cauza unui accident provocat de neatentie si nerespectarea regulamentului propus inainte de inceperea jocului. Pe scurt, se poate spune ca Airsoftul este un sport recomandat pentru distractie in familie sau pentru distractie cu prietenii, dar poate fi practicat si de catre persoane care se cunosc pentru prima data pe campul de joc.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.