Top 7 reguli importante pe care să le respecți când îți alegi un ceas

Ceasul nu s-a demodat niciodată. Iar mulți dintre cei care nu i-au mai văzut utilitatea și au preferat să verifice cum stau cu timpul pe telefonul mobil, au început să se îndrăgostească de smartwatch, deci vorbim de o întoarcere la ceas.

Fie că-l cumperi pentru tine sau vrei să-l oferi cadou cuiva, alegerea trebuie să o faci respectând câteva criterii. În acest articol vă prezentăm care sunt acestea.

Stabilește un buget. Hotărăște-te cât ești dispus să dai pe ceas. Găsești ceasuri pentru toate buzunarele, însă mare grijă la ce oferte vă uitați, cel mai bine ar fi să alegeți un magazin de încredere.

Tipul de afișaj. Trebuie să vă gândiți și dacă doriți un ceas de mână analog, unul digital, hibrid, care să le aibă pe amândouă sau un smartwatch, care se poate conecta cu smartphone-ul și reprezintă o opțiune potrivită pentru cei care vor mai mult decât un ceas.

Tipul mecanismului. Aveți la dispoziție ceasuri cu mecanism quartz și mecanice. De fapt, tipul de mecanism influențează și prețul. Cele quartz, care sunt cu baterie, solar sau rotor, sunt mai ieftine, iar principalul lor avantaj este și că sunt foarte precise.

În cazul celor mecanice vorbim, de multe ori, de adevărate bijuterii, mecanisme sofisticate dezvoltate de artiștii în mecanică fină. De asemenea, durata de viața a celor mecanice este mult mai mare decât în cazul celor quartz.

De asemenea, în cazul smartwatch-urile vorbim de un sistem electronic și trebuie să fiți atenți la puterea de procesare și baterie.

Funcțiile ceasului. Dacă doriți ceva mai mult decât un ceas care să vă arate doar cât e ora, puteți alege un model care să aibă funcții precum alarmă, barometru, cronometru, GPS sau chiar calendar. La acest capitol se detașează clar smartwatch-ul.

Carcasa și ecranul. De cele mai multe ori, la carcasă se folosește oțelul indoxidabil, un material calitativ. La unele modele mai scumpe se folosește titanul, pentru a fi mai ușoare. La ecranul protector se folosește plexiglass-ul pentru cele mai ieftine, cristalul mineral la cele din clasa medie și cristalul de safir la cele mai scumpe. Pentru smartwatch-uri se utilizează ecrane protectoare din materialele folosite și smartphone-uri.

Design-ul. Gândiți-vă cu ce ocazii purtați ceasul și alegeți un model care să se potrivească. De asemenea, gândiți-vă și dacă se potrivește cu garderoba dumneavoastră. Puteți alege modele sport, casual sau elegante.

Producătorul. Este și acest aspect cunoscut. Puteți alege, fie un producător de ceasuri cu istorie, fie mai noi, cu ofertă variată sau despre care aveți câteva date. De asemenea, mai trebuie spus și că pe piața de ceasuri și-au făcut intrarea și mai multe nume celebre din industria modei, pe care nu trebuie să le ignorați dacă se încadrează în bugetul dumneavoastră. O ofertă completă de ceasuri puteți studia – AICI.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.