Top 5 cele mai populare cărți din această perioadă

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Dacă sunteți în lipsă de inspirație și nu știți ce să mai citiți, venim în întâmpinarea voastră cu câteva dintre cele mai populare titluri ale momentului din cele mai diverse domenii.

O lectură ușoară și plăcută e foarte recomandată, mai ales în această perioadă când trebuie să petrecem mult timp în casă și vremea este friguroasă. Nu există remediu mai plăcut decât o carte citită în tihnă.

Vă recomandăm top 5 cele mai populare cărți din această perioadă, inclusiv câteva titluri de cărți psihologice.

Arta subtilă a nepăsării

 

Arta subtilă a nepăsării este o carte scrisă de Mark Manson și vrea să vină cu o metodă nonconformistă pentru o viață mai bună. Este un bestseller ce s-a vândut deja în peste un milion de exemplare și se vrea un ghid revoluționar, definitoriu pentru o întreagă generație, care ne învață cum să renunțăm la a fi pozitivi mereu și cum să ne orientăm mai mult pe învingerea obstacolelor.

Argumentul lui Manson este că pentru a avea o viață mai bună trebuie să știm nu cum să transformăm lămâile în limonadă, ci pur și simplu cum să le tolerăm mai bine. Ne sfătuiește să începem acest lucru prin a ne cunoaște limitele și a le accepta.

Pacienta tăcută

 

Pacienta tăcută de Alex Michaelides este un roman care prezintă povestea unei pictorițe renumite care e căsătorită cu un fotograf de modă, trăiește într-o casă superbă cu vedere spre parc într-una dintre zonele cele mai dorite din Londra, însă cu toate astea într-o seară ea își împușcă soțul de cinci ori în față și apoi rămâne tăcută pentru mai mulți ani.

Pacienta tăcută e un thriller psihologic șocant despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soțului ei, dar și despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului ce stă în spatele acestui act.

Inteligența emoțională

 

Inteligența emoțională de Daniel Goleman – Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revoluție uluitoare atât în psihologie, prin analiza importanței covârșitoare a emoțiilor, dar și în dezvoltarea personalității umane. Este vorba de un studiu care ne explică cum, atunci când ne înțelegem sentimentele, situația în care ne aflăm devine mai limpede.

Micul prinț

 

Micul prinț de Antoine de Saint Exupery este o carte ideală pentru cei mici, dar pe care și cei mari poți să o recitească oricând cu aceeași plăcere. Este încă una dintre cele mai bine vândute cărți și face parte dintr-un gen deosebit, fiind în același timp și o poveste poetică filozofică, dar și un mit inițiatic care ne aduce în prim plan valorile umane, responsabilitatea și legătura dintre oameni, toleranța și spiritul de aventură.

Ce spui după ‘bună ziua’ – psihologia destinului uman

 

Ce spui după ‘bună ziua’ de Eric Berne. Berne este un medic psihiatru renumit, care a descoperit că fiecare om își scrie în copilărie – sub puternica influență a părinților – scenariul care îi va guverna cursul general al vieții.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.