Tocmai a fost emis un nou cod galben de vreme urâtă. Vor fi ploi torențiale, vijelii și grindină

ploi furtună
Foto: Skitterphoto / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de vreme rea.

Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 03.00 – 17 iunie, ora 11.00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menționat, în vestul și nord-vestul țării, precum și în zona Munților Apuseni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp.

Sursa: ANM

Totodată, ANM a emis și o informare meteorologică valabilă după ce codul galben nu mai este în vigoare.

Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 11.00 – 18 iunie, ora 10.00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat, astfel că se vor semnala în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza și seara.

Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.