Toate spitalele din București trebuie să se pregătească pentru internarea de bolnavi cu COVID-19

FOTO: Bokskapet/Pixabay.com
FOTO: Bokskapet/Pixabay.com

Direcția de Sănătate Publică București a cerut spitalelor din Capitală să se pregătească pentru a primi pacienți cu COVID-19, după ce numărul bolnavilor a înregistrat o creștere simțitoare în ultimele săptămâni.

”Urmarea situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei Covid-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare din faza I, faza II și suport Covid-19, vă solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitiv, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, se precizează în documentul trimis în 14 octombrie de DSP către spitalele din Capitală.

Direcția de Sănătate Publică spune că solicitarea e bazată pentru ”necesitatea stringentă a măririi capacității de tratament Covid-19 în contextul măririi progresive a ratei de incidență cumulată la 14 zile, care la data de 13.10.2020 este 2,69 la mia de locuitori”, precizează Hotnews.

Ieri, 14 octombrie, în București, au fost înregistrate 669 de cazuri noi, ducând coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, la 2,82.

Secțiile de Terapie Intensivă din spitalele COVID-19 din București sunt neîncăpătoare, unii pacienții fiind deja trasferați către alte centre de tratament din țară.

Când coeficientul atinge cota 3, școlile intră în scenariul roșu și își vor desfășura activitatea doar online, iar restaurantele, cinematografele și altele își vor suspenda activitatea.