Țigările electronice și produsele de vapat nu vor mai putea fi folosite în spații închise. Există câteva excepții

FOTO: sarahjohnson1/Pixabay.com
FOTO: sarahjohnson1/Pixabay.com

Minorii nu mai pot cumpăra țigări electronice sau dispozitive de vapat, cu sau fără nicotină. Vânzarea acestora, dar și folosirea lor în spații închise, precum mijloacele de transport în comun, școli sau locuri de joacă a fost interzisă prin lege. 

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul produselor din tutun. 

Astfel, vânzarea către minori a țigărilor electronice și a dispozitivelor de vapat, indiferent dacă au sau nu nicotină, a fost interzisă.

Mai mult decât atât, folosirea acestor dispozitive este interzisă în unitățile de învățământ, în mijloacele de transport în comun sau la locurile de joacă pentru copii, în aer liber sau închise, în zonele publice. 

„Se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. De la prezentele prevederi fac excepție spațiile de deținere în care sunt cazate persoanele private de libertate”, precizează actul normativ. 

Actul normativ aduce completări Legii nr. 201/2016 și Legii nr. 349/2002. 

„Se interzice complet fumatul în unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului, de stat și private”, se menționează în lege. 

Însă, în restaurante, baruri și cafenele, în HoReCa,  acestea pot fi încă folosite. 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.