Tesla ar putea produce o mașină electrică de 25.000 de euro în Europa

Tesla Model 3 FOTO: Tesla
Tesla Model 3 FOTO: Tesla

Companiile din industria auto pregătesc mai multe mașini electrice ieftine, în condițiile în care vehiculele „verzi” din China au început să intre puternic pe piață.

Luna trecută, Stellantis, al treilea producător auto mondial, a prezentat noul Citroen e-C3, un vehicul electric low-cost, cu un preţ de pornire de 23.300 de euro (24.540 dolari).

Tesla intenționează să producă o mașină de 25.000 de euro la fabrica sa din Gruenheide, lângă Berlin. De altfel, în ultimii ani, s-a vorbit de mai multe ori că producătorul american de mașini electrice ar fi să intre și pe segmentul low-cost.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a vizitat vineri fabrica din Gruenheide, după ce a participat în Marea Britanie la summitul privind inteligenţa artificială (AI), şi a mulţumit angajaţilor pentru eforturile depuse, conform unui video prezentat pe platforma de social media X.

La aceaşi întâlnire, el i-a anunţat pe angajaţi că va produce în Germania maşina de 25.000 euro, susţin sursele. În prezent aici se fabrică Model Y, cel mai bine vândut vehicul electric din Europa.

Elon Musk anunțase și anul trecut că are în plan o mașină electrică, însă a renunțat la idee pe moment pentru că ar fi fost impedimente de ordin tehnic.

Totuşi, sursele au declarat pentru Reuters că Tesla lucrează la o inovaţie care-i va permite să accelereze producţia şi să reducă costurile. 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.