Televizoarele Samsung: totul despre aparatele mărcii

Televizoarele inteligente Samsung sunt unele dintre cele mai populare în rândul consumatorilor, deoarece producătorul aduce dispozitive cu tehnologii și game de prețuri bine variate.

Dacă ești în căutarea unui televizor nou și iei în considerare un model de TV Samsung, noi îți vom spune câte ceva despre principalele linii de televizoare Samsung. Fă așadar cunoștință cu cele mai bune modele din fiecare dintre liniile de televizoare inteligente ale producătorului sud-coreean.

TV Samsung Neo QLED

În 2021, Samsung a anunțat noua linie de televizoare Neo QLED, care utilizează tehnologia mini LED, cu pixeli de 40 de ori mai mici decât în cazul LED-urilor obișnuite. Astfel, este posibil să obții 100% din volumul culorilor – adică nu mai ai culori distorsionate pe televizor – precum și un contrast și o luminozitate și mai mari. Panelul mini LED permite, de asemenea, televizoarelor inteligente Samsung Neo QLED să aibă ecrane super subțiri.

Linia de TV Samsung Neo QLED aduce, de asemenea, o varietate de caracteristici și tehnologii care contribuie la o experiență și mai completă, fie că este vorba de vizionarea de filme și seriale TV sau de jocul tău preferat.

Toate televizoarele Neo QLED au o frecvență de 120 Hz.

Dar, bineînțeles, toate aceste inovații au un preț, așa că aceasta este cea mai scumpă linie Samsung.

  • TV Samsung Neo QLED 8K

Disponibile în dimensiuni mari, televizoarele QN900A și QN800A pot fi găsite în dimensiuni de 65, 75 sau 85 de inci, astfel că sunt potrivite pentru cei care au camere foarte spațioase. Acestea utilizează procesorul Neo Quantum 8K, care folosește inteligența artificială pentru a îmbunătăți calitatea vizionării, afișând imagini foarte apropiate de rezoluția 8K – chiar dacă au fost înregistrate la o rezoluție mai mică.

Frecvența de 120 Hz asigură imagini foarte fluide, chiar și în scenele de acțiune. În plus, Motion Sound Pro (sau Plus, în funcție de modelul ales), cuplat cu o putere de sunet de 70 W, oferă o experiență cinematografică superimpresionantă. Televizoarele 8K din linia Neo QLED dispun în continuare de inteligență artificială cu mai mulți asistenți virtuali, funcții pentru gameri – precum Motion Xcelerator Turbo+ – și un design ultra-subțire, cu o grosime de doar 1,5 cm.

  • TV Samsung Neo QLED 4K

Disponibile de la 55 de inci în sus, televizoarele QN85A și QN90A pot fi utilizate în camere medii sau mari. Acestea utilizează procesorul Neo Quantum 4K care, la fel ca modelele 8K, are și funcția Upscaling. Modelul QN85A dispune de tehnologia Sound in Motion, iar versiunea de top, QN90A, are tehnologia Sound in Motion Plus. Ambele garantează un sunet captivant și de înaltă calitate, cu o putere de 60 W.

De asemenea, televizoarele Neo QLED 4K sunt ideale pentru gamerii de serviciu și au caracteristici precum Motion Xcelerator Turbo+ și ecranul Ultra-Wide, care îmbunătățește vizionarea jocurilor. Ambele modele dispun, de asemenea, de inteligență artificială și de mai mulți asistenți virtuali, precum și de un design ultra-subțire, cu o grosime de 2,5 cm.

TV Samsung QLED

Dacă ai cercetat recent televizoarele, probabil că ai întâlnit mai multe modele cu ecran QLED. Acest tip de ecran este potrivit pentru cei care caută un dispozitiv cu o calitate foarte ridicată a imaginii, deoarece în cazul QLED pixelii sunt iluminați individual, asigurând o luminozitate și un contrast mai mari decât cele ale unui LED obișnuit. În plus, această tehnologie poate obține culori foarte reale și tonuri de negru mai intense.

Dar ecranul nu este singurul diferențial al televizoarelor Samsung QLED: acestea au, de asemenea, mai multe caracteristici care fac ca experiența ta să fie mai completă și mai imersivă. Acestea au o frecvență de 120 Hz și caracteristici precum Game Mode. Modelele din 2021 dispun, de asemenea, de tehnologia Motion Xcelerator Turbo+.

  • TV Samsung Q60T

Modelul entry-level al liniei QLED, Q60T este potrivit pentru cei care caută o calitate a imaginii peste medie, dar au o utilizare mai elementară a dispozitivului. Acesta este singurul TV Samsung QLED cu o frecvență de 60 Hz, dar Q60T oferă culori vii și realiste, plus un contrast și o luminozitate excelente.

Acest model este, de asemenea, cel mai ieftin dintre televizoarele inteligente QLED și reprezintă un raport calitate-preț excelent. De asemenea, acesta dispune de HDR și de inteligență artificială cu mai mulți asistenți virtuali, permițând controlul prin comandă vocală.

TV Samsung cu ecran LED 4K

Samsung are două linii de televizoare LED cu rezoluție 4K: UHD și Crystal UHD. Linia UHD aduce modele entry-level cu funcții de bază, pentru cei care caută doar un dispozitiv cu rezoluție 4K pentru a viziona filme și seriale și funcții inteligente pentru a accesa aplicații de streaming. Crystal UHD este cea mai rentabilă linie, cu dispozitive accesibile, dar cu tehnologii mai avansate, cum ar fi Upscalling și inteligența artificială.

  • TV Samsung TU8000

Cel mai popular TV Smart din linia Crystal UHD, TU8000 este cunoscut pentru raportul calitate-preț bun, deoarece este considerat un dispozitiv entry-level și nu are un preț ridicat, dar aduce inteligență artificială cu mai mulți asistenți virtuali și acceptă comenzi vocale. De asemenea, acest Smart TV Samsung are un ecran infinit cu margini subțiri și un aspect fără cablu.