Tatăl procurorului propus la șefia DNA este consilier PSD: Fiică-mea face ordine în trei luni

Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA FOTO: ziuaconstanta.ro
Adina Florea a fost propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA FOTO: ziuaconstanta.ro

Dumitru Florea, consilier județean Constanța din partea PSD, este tatăl Adinei Florea, propusă de Tudorel Toader pentru funcția de procuror-șef al DNA, potrivit jurnaliștilor de la Adevărul.

Florea este la al șaselea mandat de consilier județean. De profesie inginer agronom, a intrat în politică alături de social-democrați încă din anii `90.

„Am fost cu ei de la început, e nevoie în partid de oameni de încredere, nu de figuri din astea care numai măcăne, de care lumea e sătulă.

Eu n-am schimbat partidul, am fost acolo şi la greu, şi la bine. Opinia mea a fost opinia mea, nu m-am amestecat cu găştile, ştiţi dvs… Mi-am văzut strict de treaba mea“, a declarat Dumitru Florea pentru Adevărul.

Consilierul spune că fiica sa mai are un hop de trecut. „Ştiu că are emoţii, va apărea în faţa lui Iohannis, despre care nu ştim ce gândeşte. Este un mare „dacă”. Dar „dacă” va fi numită, o să vedeţi ce treabă face fata mea acolo! În nici trei luni o să facă ordine, că sunt probleme în DNA”, a mai spus Dumitru Florea, pentru jurnaliștii de la Adevarul.

Potrivit tatălui său, Adina Florea a fost crescută de bunici, la Târgu Ocna, unde a făcut liceul. Apoi a venit la București la Facultatea de Drept, unde a intrat din a doua încercare.

Florea a mai spus că nu și-a amestecat niciodată fiica în treburile de partid. „Ea a făcut dosare pe dreptate. Este pe linia asta dreaptă de viaţă, de mică. Nu a vrut să facă altceva decât Drept. Iar funcţia, dacă o faci cum trebuie, nu ai de ce să te temi.

Eu de fata mea sunt sigur, că ştiu ce poate. Nu am emoţii, că am învăţat-o cum se pune problema, cum se fac toate treburile. Dacă trece şi de hopul ăsta cu numirea, Adina va face treabă. N-are cum să nu fie bine”, a mai spus Florea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.