Țara europeană care plătește și salariile din mediul privat în timpul epidemiei de coronavirus

Foto: Pixabay

Dacă în România, ministrul Finanțelor Florin Câțu se bătea cu pumnul în piept că a amânat termenul limită pentru plata impozitelor, o altă țară europeană oferă cu adevărat sprijin muncitorilor afectați de epidemia de coronavirus.

Autoritățile daneze au anunțat că vor acoperi 75% din salariile angajaților (n.r. – cel mult 3.000 de euro), în timp ce companiile private vor achita doar 25% din remunerația muncitorilor în timpul epidemiei de coronavirus.

Pentru a primi ajutorul de la stat, companiile nu trebuie să facă disponibilizări în această perioadă.

”Știm că este o scădere mare a activității, producția este oprită în multe domenii și înțelegem nevoia de a trimite muncitorii acasă. Vă rugăm, însă: Nu îi concediați!”, a spus premierul danez Mette Frederiksen, citat de Reuters.

Angajați vor fi obligați să își ia cinci zile de concediu.

Danemarca, unde s-a înregistrat deja primul deces provocat de coronavirus, a luat numeroase măsuri în ultima perioadă: A închis granițe, școli și universități, iar toți bugetarii fără un nivel ridicat de răspundere au fost trimiși acasă.

Danemarca este una dintre cele mai bogate țări din lume, cu o economie sănătoasă, modelată de reforme inteligente în ultimii 20 de ani.

În Danemarca au fost confirmate aproape o mie de cazuri de infecție cu COVID-19.