Țara cu 12 milioane de locuitori și doar 4 ventilatoare medicale

FOTO: Parentingupstream/Pixabay.com
FOTO: Parentingupstream/Pixabay.com

Cazurile de infectare cu COVID-19 la nivel global au depășit 2,2 milioane, iar toate țările afectate sunt într-o goană nebună după echipamente medicale.

Dacă în țări precum Italia sau SUA, sistemul medical cedează sub presiunea coronavirusului, care a ucis deja peste 155.000 de oameni în întreaga lume, alte state, unde tehnica medicală este mult mai puțin dezvoltată, așteaptă cu teamă dezastrul.

În Sudanul de Sud, de exemplu sunt doar 4 ventilatoare mecanice și 24 de paturi de terapie intensivă la 12 milioane de locuitori, scrie CNN.

Burkina Faso are 11 ventilatoare, Sierra Leone – 13, iar Republica Centrafricană are doar 3. Nici Venezuela, țară cu resurse naturale uriașe, nu a investit prea mult în sistemul medical. Aici sunt doar 84 de paturi ATI la o populație de 32 de milioane de locuitori, iar 90% dintre spitale nu dispun de echipamente de protecție suficiente.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ unu din cinci infectați cu coronavirus are nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

Chiar și așa, Africa rămâne un continent cu multe necunoscute în timpul pandemiei de coronavirus. Aici au fost înregistrate peste 12.500 de cazuri.

În țările africane există 2.000 de ventilatoare funcționale și mai puțin de 5.000 de paturi de terapie intensivă, o medie de cinci paturi ATI la un milion de locuitori, față de 4.000 de paturi la un milion de oameni, câte sunt în Europa.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.