Sute de percheziții la interlopi. E cea mai mare acțiune de acest tip din ultimii ani

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Polițiștii și procurorii DIICOT, ajutați de jandarmi, participă la 457 de percheziții care vizează 47 de grupări implicate în infracțiuni precum traficul de persoane și de droguri.

Au apărut și imagini în care, în urma operațiunilor de control, au fost găsite sume importante de bani și droguri. Anchetatorii spun că e vorba de un prejudiciu de milioane de euro.

Sunt vizate grupări infracționale din Arad, Timiș, Călărași și Constanța. 

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Sunt vizate fapte de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile.

Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor, transmite DIICOT.