Sute de mii de oameni mor anual din cauza programului lung de lucru

Foto: Pixabay

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, sute de mii de oameni își pierd viața în fiecare an din cauza faptului că muncesc mai mult decât trebuie.

Primul studiu global în această privință a arătat că în anul 2016, programul lung de lucru a provocat decesul – prin boli de inimă și atacuri cerebrale – a peste 745.000 de oameni.

Raportul a aratăt că persoanele din Asia de Sud-Est și din Vestul Pacificului sunt cele mai afectate.

OMS a adăugat că tendința s-ar putea accentua din cauza pandemiei de coronavirus.

Studiul arată că persoanele care muncesc mai mult de 55 de ore pe săptămână sunt expuse unui risc cu 35% mai mare de a face un atac cerebral, fiind expuși cu 17% mai mult la bolile de inimă, față de cei care muncesc 35-40 de ore pe săptămână.

Potrivit Organizației Internaționale a Muncii, trei sferturi dintre cei care au murit din cauza programului lung de lucru sunt bărbați de vârstele a doua sau a treia.

Cu toate că studiul nu a acoperit și perioada pandemiei de COVID-19, OMS susține că persoanele care muncesc de acasă sunt mai expuse acestor riscuri.

”Avem dovezi care arată că în țările unde au fost impuse restricții, numărul orelor muncite a crescut cu aproximativ 10%”, a spus, pentru BBC, reprezentantul OMS Frank Pega.

OMS recomandă companiilor să limiteze orele de muncă, fapt care duce și la creșterea productivității.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.