Surpriză uriașă de la Cotroceni. Pe cine a desemnat Iohannis premier

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Klaus Iohannis nu a desemnat un premier din rândul PNL. În mod neașteptat, președintele l-a desemnat pe Dacian Cioloș, președinte al USR, premier al României.

În timpul consultărilor de la Palatul Cotroceni, Dacian Cioloș a fost propus premier de către USR.

Dacian Cioloș a mai fost premierul României în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017. La acea dată, Cioloș a ajuns șeful unui guvern de tehnocrați veniți la putere după căderea guvernului Victor Ponta. Acesta din urmă și-a dat demisia în urma protestelor de amploare care au izbucnit după incendiul din Clubul Colectiv din 31 octombrie 2015.

La data de 1 octombrie 2021, Dacian Cioloș a fost ales președinte al USR. El a obținut 19.603 voturi (50,9%), învingându-l pe contracandidatul său, fostul președinte al USR Dan Barna, care a obținut 18.908 voturi (49,1%).

Prima reacție a lui Dacian Cioloș după ce a fost desemnat premier de către Iohannis

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.