Studenții nevaccinați ar putea participa în combinezoane la orele de laborator

FOTO: HelenJank/Pixabay.com
FOTO: HelenJank/Pixabay.com

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că există universități care ar dori să introducă, din toamnă, măsura ca la orele de laborator să participe fizic doar studenții vaccinați, iar ceilalți să poare combinezoane de protecție.

„Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator și să impună o serie de condiții. Spre exemplu, participarea fizică a studenților vaccinați. Fără a îngrădi participarea studenților nevaccinați. Aceștia ar putea să aibă combinezoane de protecție. Sunt câteva universități și eu susțin această idee”, a declarat Cîmpeanu, în cadrul la Hotnews.ro.

De asemenea, ministrul Cîmpeanu a mai spus că există și o variantă prin care vor avea prioritate la cazarea în cămin studenții vaccinați. Ministrul a precizat că există și cazuri în care studenții au contraindicații la vaccinare, iar aceste situații vor fi evaluate separat.

Într-o intervenție la Digi24, Sorin Cîmpeanu a spus că sunt aproximativ 155.000 de angajați din învățământ vaccinați, din care peste 140.000 au făcut și rapelul.

„Este un procent important, dar evoluția din ultimele săptămâni, progresul vaccinării personalului din învățământ, trebuie să recunoaștem, ritmul de vaccinare al personalului din învățământ a scăzut foarte mult”, a declarat Cîmpeanu.

Grădinițile și școlile se redeschid de pe 5 mai. Elevii din anii terminali vor începe școala pe 10 mai. Școlile vor funcționa după două scenarii. În localitățile cu o rată mai mică de 1 la mie, participă la cursuri cu prezență fizică toți elevii. În localitățile cu rată de peste 1 la mie, dar în care nu este carantină, participă fizic la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.