Stațiunea Sovata renaște. A fost inaugurat Hotel Crystal, cel mai nou hotel de 4 stele din regiune

Foto: Booking.com

În județul Mureș, în stațiunea balneară Sovata, a fost inaugurat la finalul săptămânii trecute un nou hotel de lux.

Hotel Crystal are 4 stele și este un proiect inițiat în 2021 din nevoia de a ridica la un nou nivel oferta turistică a stațiunii mult timp ignorată. Parte din finanțare a fost susținută de Fundația Pro Economica Alapítvány.

Situat central, Hotel Crystal are 104 camere și o zonă amplă de SPA și wellness. Turiștii vor putea face electroterapie, magnetoterapie, împachetări și multe altele.

Hotel Crystal este situat în centrul stațiunii Sovata, la doar 270 de metri de lacul Ursu. Are parcare proprie, un restaurant care îmbină bucătăria tradițională cu rețetele internaționale, un centru SPA și wellness, mai multe tipuri de piscine și saune, precum și sală de fitness.

Oaspeții se vor putea bucura de serviciile terapeutice începând din luna septembrie a acestui an. Hotelul va oferi servicii de electroterapie, magnetoterapie, fizioterapie, hidroterapie, dar și proceduri de inhalare, împachetări cu parafină, băi galvanice, masaj terapeutic și cameră de sare.

Foto: Hotel Crystal

„Băile din localitate și posibilitatea de a practica sporturile de iarnă sunt bine cunoscute deja, dar a venit momentul să deschidem un nou capitol și să oferim calitate la un alt nivel. Vom oferi oaspeților noștri nu doar cele mai exclusiviste servicii, ci vom arăta atenție sporită creării unei atmosfere prielnice pentru relaxare, pentru sănătatea fizică și psihică a tuturor celor care ne calcă pragul”, a declarat Káli Zoltán, proprietarul Hotelului Crystal.

„Prin această finanțare am dorit să îi sprijinim pe proprietari să se adreseze unei categorii noi de turiști care ajung în această zonă a României, oaspeți mai exigenți, care pun mai mult preț pe ambianță, pe calitatea serviciilor și sunt mai atenți la detalii”, a completat Monika Kozma, președintele Fundației Pro Economica Alapítvány.

Alte 9 hoteluri urmează a fi inaugurate în Covasna, Mureș și Harghita, grație finantarii primite de la Organizația Pro Economica. În total, cele 11 hoteluri (inclusiv cele 2 inaugurate deja) înseamnă aproximativ 500 de noi locuri de munca și 700 de camere la standarde de 4 și 5 stele.

Foto: Hotel Crystal

Organizația ProEconomica urmărește crearea unui lanț autosustenabil în agricultură și stimularea a trei domenii interdependente: turism, agricultură și comerț. Astfel, obiectivul Fundației Pro Economica este de a asigura o dezvoltare economica sustenabila a regiunii Transilvaniei, printr-un plan în trei etape.

Acesta a presupus mai întâi finanțarea unor mici ferme de producție agricolă, apoi finanțarea unor facilități de prelucrare și procesare a materiilor prime și, în final, finanțarea unor investiții din zona turismului care să încheie acest lanț de producție, procesare și desfacere prin integrarea serviciilor și produselor locale în oferta turistică.

Foto: Hotel Crystal
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.