Spitalul din Piatra Neamț a reconfigurat secția ATI fără acordul DSP

Cu toate că reprezentanții Spitalului Județean Piatra Neamț susțineau că au toate avizele pentru funcționarea secției ATI, Direcția de Sănătate Publică a descoperit că nu toate actele sunt în regulă.

Conducerea unității spitalicești a efectuat mai multe modificări ale secției fără a solicita avizul DSP, iar sâmbătă s-a produs dezastrul: Zece pacienți au murit într-un incendiu.

“Spitalul a decis mărirea capacității de tratare a bolnavilor prin revenirea de la etajul 3 la etajul 2. Au făcut și lucrări, au construit un perete, din câte am înțeles, dar nu au cerut avizul pentru toate aceste modificări”, a declarat pentru Libertatea directorul DSP Neamț, Radu Firăstrău.

“Reconfigurarea secției A.T.I. și mutarea pacienților COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020”, preciza DSP.

În același timp, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a publicat și el pe Facebook o serie de documente semnate de DSP și Spitalul Județean Neamț, prin care și o solicitare a spitalului de a muta secția de Terapie Intensivă.

Polițiștii și procurorii au efectuat mai multe percheziții la spital, pentru a găsi documentele pe baza cărora funcționa secția ATI unde s-a produs incendiul.