O pacientă i-a cerut medicului șpaga înapoi. „Vă dau banii, da’ nu mai știu ce bani mi-ați dat”

Foto: lugojinfo.ro / spitalfaget.ro

O femeie care îi dăduse unui medic de la Spitalul Orășenesc Făget o șpagă de 100 de euro pentru o operație de varice a venit să îi ceară banii înapoi după ce starea sa de sănătate s-a agravat.

Femeia și fiica sa l-au și filmat cu camera ascunsă pe medic în momentul în care au venit să îi ceară banii înapoi deoarece rana de la piciorul femeii se infectase foarte tare, ajungând aproape în stadiul de cangrenă.

Filmul a fost publicat de lugojinfo.ro.

Deoarece stătuse timp de două săptămâni în Spitalul Orășenesc Făget fără să vadă vreo îmbunătățire, femeia a decis să plece și să se interneze la Spitalul Județean din Timișoara.

Înainte de a pleca, femeia i-a cerut medicului chirurg ce o operase banii înapoi. Doctorul a spus că îi dă banii înapoi, dar că nu mai știe ce sumă a primit.

În timpul discuției, chirurgul își cere scuze pentru complicațiile apărute în urma operației. Filmarea se încheie cu medicul care iese din cameră spunându-le celor două femei că le aduce imediat banii.

Potrivit lugojinfo.ro, nici conducerea spitalului din Făget și nici medicul bănuit că ar apărea în înregistrare nu au putut fi contactați pentru a comenta cazul.

Iată discuția dintre femei și medic:

Prima femeie: Nu am venit la control. Mâine mă operez din nou în Timișoara. Trebuie să mă duc din nou și să mă curețe. Și am venit la dumneavoastră cu un scop.

Medicul: Așa…

A doua femeie (fiica): Și fără rușine. Am venit să ne luăm banii înapoi.

Medicul: Da’ vă dau banii, da’ nu mai știu ce bani mi-ați dat…

Ambele femei: 100 de euro.

Prima femeie: V-am spus, eu stau și cu chirie.

Fiica: Mâine mama mea se internează în spital.

Medicul: Eu n-am știut asta. Intenția mea… Să dea Dumnezeu să fie ok unde vă duceți, să iasă bine. Îmi pare foarte rău că s-a întâmplat incidentul ăsta… e o complicație… Chiar acum mai e o doamnă, tot de la Lugoj, care e exact în situația dumneavostră. A rămas și mă ocup de ea până se termină… Ca de alte… Poate 1.000 de varice n-am operat de când lucrez, dar în orice caz aproape, câteva sute. Sigur că din când în când… se întâmplă…că ăsta e procedeul, se smulg, și pe traseul ăsta rămâne sânge.

Fiica: Rana lu’ maică-mea e suprainfectată, ajunge spre cangrenă. Mâine dimineață se internează la Timișoara și de asta am venit. Nu ne interesează decât banii.

Medicul: Nicio problemă. Eu nu v-am cerut bani, vă rog să mă-nțelegeți. Dumneavoastră mi-ați dat niște bani și săru’mâna.

Fiica: Da’ știți că în mod normal nici nu trebuie să vă dăm bani.

Medicul: Eu i-am spus că din banii pe care mi i-a dat eu rezolv și cu colegu’.

Fiica: Da’ colegu’ primește un salar. Și eu am un loc de muncă, ca și dumneavoastră. Și eu primesc un salariu, și dumneavoastră primiți un salariu. Vă rugăm frumos să ne dați banii.

Medicul: Vă dau banii, mie îmi pare foarte rău de reacția asta (de infecție – n.r.).

(…)

Fiica: Două săptămâni de zile ați ținut-o internată și după două săptămâni de zile piciorul lu’ maică-mea arată într-un hal fără de hal.

Medicul: Complicații… datorită faptului că s-a umblat prea târziu.

(…)

Fiica: Eu n-am știut ce să mai fac cu mama…pentru că îi curge în permanență din picior.