Șoșoacă a depus legi pentru unirea cu Republica Moldova și teritorii din Ucraina

diana șoșoacă fără mască
Sursa: Antena3

Senatoarea Diana Șoșoacă a depus în Parlament un proiect de lege prin care se dorește unirea României cu Republica Moldova. În urmă cu câteva zile, tot în Parlament, a cerut și anexarea unor teritorii din Ucraina.

Senatoarea, care a intrat în Parlament pe listele AUR, iar acum este președintele unei formațiuni politice noi, SOS, spune în expunerea de motive că noi, ca țară, „niciodată nu am fost la masa tratativelor, ci mereu am suportat deciziile altora”, iar acum, „când deja se preconizează negocieri pentru refacerea unor mari teritorii din interese economice și politice, România trebuie să își joace cartea inteligent, cu mult curaj și aplimb, alături de marile puteri”.

Proiectul de lege depus de senatoarea Șoșoacă are patru articole. Primul se referă la prevederile Actului final al Conferinței CSCE de la Helsinki, care admite posibilitatea modificării frontierelor pe căi pașnice, diplomatice. Următoarele două, foarte scurte, se referă la faptul că Parlamentul decide unirea României cu Republica Moldova și Guvernul este abilitat să înceapă „de urgență, imediat, negocieri cu autoritățile de la Chișinău pe acest subiect.

În ultimul articol este precizat că după adoptarea legii vor fi notificate autoritățile internațional competente, Guvernul Republicii Moldova, USA, NATO, ONU și UE.

Diana Șoșoacă a depus zilele treucte un proiect de lege prin care cere „denunțarea Tratatul de buna vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”, ratificat prin Legea nr. 129/1997. Prin denunțarea Tratatului, Șoșoacă cere ca România să anexeze teritoriile aflate cândva în componența României interbelice.

Senatoarea este o prezență constantă la întâlnirile oficiale organizate cu diferite ocazii de Ambasada Rusiei la București.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.