Sorgul ar putea înlocui grâul. Folosit în panificații, la bere și mult rezistent la secetă

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Agricultorii francezi au recoltat aproape 400.000 de tone de sorg, jumătate din producția la nivel european. În timp ce cultivatorii de porumb și grâu au avut probleme din cauza secetei, cei care au avut încrede în sorg spun că au fost câștigați.

Sorgul este o plantă mai puțin cunoscută în Europa, însă se cultivă pe scară largă pe alte continente. Se poate obține făină fără gluten, cușcuș și poate fi un ingredient pentru bere.

Cultura de sorg nu trebuie irigată, nu are nevoie de pesticide și are nevoie de doar o treime din cantitatea de fertilizanți folosită pentru cultura de grâu.

Există mai multe specii de sorg, cea mai populară fiind Sorghum bicolor, originară din Africa. Alte specii populare sunt originare din Australia, India și alte țări din Asia de Sud-Est.

În America de Nord sorgul este cultivat în special pentru hrana animalelor și pentru producția de combustibil cu etanol.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.