Sondaje. Ce procente ar avea acum PSD, PNL și USR-PLUS

FOTO: Bru-nO/Pixabay.com
FOTO: Bru-nO/Pixabay.com

Înainte de a vota candidatul pentru alegerile prezidențiale, liderii PSD ar fi avut pe masă datele unui sondaj realizat la comanda partidului, potrivit Hotnews.ro. Aceștia au primit asigurări că dacă se mobilizează își pot duce candidatul în turul al doilea.

Potrivit datelor prezentate de sociologul Marius Pieleanu, PSD ar fi acum pe locul al treilea în sondaj, cu 26%. Pe primele două locuri s-ar situa PNL (31%) și USR-PLUS, care ar acumula împreună 28% (USR – 25% și PLUS – 3%).

Lucrurile ar fi mai complicate pentru partenerii de coaliție, ALDE, care ar fi creditați cu 5%. De asemenea, dacă ar fi alegeri parlamentare în această perioadă, formațiunea condusă de Victor Ponta, Pro România, nu ar trece pragul și ar lua doar 3%.

Liderii PSD au votat în Biroul Permanent ca Viorica Dăncilă să fie candidatul pentru alegerile prezidențiale. Urmează încă un vot în CEX și într-un congres, însă aceste demersuri sunt niște formalități.

În cursă internă și-a anunțat participarea, săptămâna trecută, și Gabriela Firea. Potrivit unor surse din partid, aceasta nu ar avea susținerea liderilor PSD din teritoriu.

Viorica Dăncilă a avut discuții cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și președintele Pro România, Victor Ponta, pentru o susținerea mai largă în cursa pentru Cotroceni. Însă, deocamdată, liderii celor două partide nu au anunțat o decizie în acest sens.

Surse din PSD spun că în timpul discuțiilor cu Victor Ponta, Viorica Dăncilă i-ar fi propus ca Pro România să intre în coaliția de guvernare și i-au fost oferite și două ministere.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.