Sondaj INSCOP. Ce procente ar obține PSD, PNL, AUR și USR, dacă duminică ar fi alegeri

Kelemen Hunor, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro
Kelemen Hunor, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro

Un sondaj INSCOP, la comanda News.ro, arată că jumătate din cei chestionați ar merge la alegerile parlamentare. PSD este pe primul loc în intențiile de vot, cu 31%.

Pe următoarele locuri sunt PNL, cu 20,4%, AUR – 12% și USR – 12%. Aproape de pragul electoral ar mai fi UDMR UDMR – 4,6%, SOS – 3,1%, Partidul Verde 2,7%, PMP – 1,7%, Pro România 1,5%, Forţa Dreptei 1%, REPER – 0.7%, Alt partid – 1,6%.

Directorul general al INSCOP Research, Remus Ștefureac, a declarat că PSD şi PNL obţin scoruri uşor mai bune pe votanţii foarte mobilizaţi, în timp ce AUR obţine scoruri mai bune pe votanţii care au o opţiune politică, indiferent de cât de mobilizaţi sunt.

De asemenea, acesta mai spune că în acest moment nu putem vorbi despre tendinţe foarte clare de evoluţie/involuţie a intenţiei de vot, iar în următoarele luni, conturarea tendințelor va depinde în mare măsură de modul în care va evalua populaţia mersul economiei, al preţurilor, precum şi de politicile publice cu impact major precum cele legate de taxe, salarii sau pensii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.