Sondaj. Care sunt cei mai populari români

mircea geoană
Mircea Geoană Foto: Ionutzmovie via Wikimedia Commons

Un sondaj realizat de Sociopol arată că, la nivel de popularitate, Kovesi are o cotă de 30%, la fel ca Gabriela Firea.

Urmează Mircea Geoană, cu o cotă de popularitate de 29%. Patriarhul Daniel se află pe locul 4 (28%), Raed Arafat pe locul 5 (25%), iar pe locul 6 se află Alexandru Rafila (24%).

Victor Ponta se află pe locul 7 (20%), fiind urmat apoi de prim-ministrul Nicolae Ciucă (19%).

Fostul preşedinte Traian Băsescu are 18% popularitate, iar preşedintele în exerciţiu, Klaus Iohannis are 17%. La egalitate cu preşedintele României se află liderul AUR, George Simion.

Sondajul a fost realizat în perioada 20 – 27 iunie 2022.

Potrivit unor surse politice, secretarul adjunct al NATO, Mircea Goană, își încheie mandatul în octombrie 2023, și și-ar pregăti deja candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Mircea Geoană a declarat că nu s-a hotărât ce va face după ce termină la NATO.

 „Am variante multiple după ce termin. Dumnezeu mi-a dat norocul ăsta, să se mai întoarcă manivela o dată și să fiu reloaded prin ceea ce fac acum.

Țin la țara mea și vreau să ajut cât de mult pot. Nu trebuie să fii neapărat președinte ca să poți s-o faci. Vom vedea atunci ce realitate este, ce nevoi vor fi și-mi voi ajuta țara indiferent că am să fac politică din nou, am să fac o altă poziție poate și mai importantă afară, că am să mă ocup să cresc o universitate sau am să fac business sau orice altceva.

Am marele lux să-mi aleg ceea ce cred că este bine, dar am și un sentiment profund față de țară. Am și un sentiment de oportunitate. Mă doare inima să văd că putem face mai mult și mai repede.

Voi termina la NATO undeva pe final de 2023, vom vedea dacă secretarul general al NATO mă va ruga să stau cu el mai mult, i s-a prelungit și dânsului mandatul. Sunt mulți factori”, a declarat Mircea Geoană, la începutul lunii aprilie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.