Sondaj Avangarde: Piedone e favorit să câștige Primăria Capitalei

Cristian Popescu Piedone SURSA FOTO: Facebook
Cristian Popescu Piedone SURSA FOTO: Facebook

Un sondaj făcut de Avangarde la comanda Digi24 arată că dacă duminică ar fi alegeri, bucureștenii ar vota Cristian Popescu Piedone cu 44%, Nicușor Dan – 27%, Cătălin Cîrstoiu – 16%, Mihai Enache (AUR, 10%).

Sondajul mai arată că dacă Piedone nu ar candida, Nicușor Dan ar câștiga primăria Capitalei cu 41%, urmat de Cătălin Cîrstoiu cu 29% și Mihai Enache – 27%.

Din punct de vedere al încrederii pe care o acordă bucureștenii, sondajul arată că fostul primar PSD Gabriela Firea înregistrează cel mai mare procent negativ, de 70% (din notorietate 100%), urmată de Sebastian Burduja (66%, dar dintr-o notorietate redusă), Nicușor Dan (61%), Cătălin Cîrstoiu (57%) Robert Negoiță (53%), Daniel Băluță (51%), Cristian Popescu Piedone (38%).

În același sondaj, bucureștenii și-au exprimat nemulțumirile (întrebări deschise) în raport cu viața pe care o trăiesc în București: 18% aglomerația în trafic, 18% spitale, 13% infrastructura rutieră, 11% educație, școli, grădinițe, creșe, 7% locuri de parcare, 6% mizeria, 5% parcuri, 5% drogurile, căldura/termoficarea nu a fost menționată de bucureșteni într-un număr semnificativ, drept pentru care a fost notată la ”Altele”, alături de alte teme minore menționate de bucureșteni.

Sondajul a fost realizat față în față, la domiciliile bucureștenilor, imediat după anunțarea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu, a precizat Marius Pieleanu, directorul casei de sondare Avangarde.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.