Solista formației Roxette a murit

FOTO: Colinvdbel/Wikimedia Commons
FOTO: Colinvdbel/Wikimedia Commons

Cântăreața suedeză Marie Fredriksson, solista formației Roxette, a murit, la vârsta de 61 ani, după o luptă de 17 ani cu cancerul.

Anunțul a fost făcut astăzi pe paginile oficiale de pe rețelele de socializare ale formației Roxette. În 2002, Marie a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală și a urmat un tratament intens.

Din 2009, cei doi membri ai formației s-au reunit și au început să cânte din nou în concerte live. Însă, în 2016, Roxette au încetat să mai apară pe scenă, pentru că medicii au sfătuit-o pe solista vocală să nu mai cânte pe scenă, pentru că își solicită prea mult organismul.

Ultimul album, cel de-al zecelea, a fost lansat de Roxette în vara lui 2016 și numește „Good Karma”.

Marie s-a născut pe 30 mai 1958, într-un oraș din sudul Suediei. A format trupa Roxette, alături de Per Gessle, în 1986. A devenit repede o trupă pop de succes după ce piesa „The Look” a devenit hit. Au urmat melodii precum „Listen to Your Heart” sau „It Must Have Been Love”.

Cei doi suedezi au reușit să aibă apariții în clasamentele muzicale din anii `90. De-a lungul vremii au vândut peste 75 de milioane de discuri în întreaga lume. Trupa Roxette a susținut și în România trei concerte, iar ultimul a fost în 2015.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.