Șoarece descoperit în mâncare, într-un celebru lanț de magazine

șoarece fistic lidl
Foto: Dan Naclad (Facebook)

Un locuitor din Piatra Neamț a descoperit un șoarece într-un recipient cu fistic dintr-un magazin Lidl din oraș.

În cele trei fotografii publicate pe Facebook de Dan Naclad se observă foarte clar un șoarece în mijlocul unei grămezi de fistic vărsat.

Imaginile publicate pe rețeaua de socializare s-au viralizat rapid, fiind redistribuite de peste 11.000 de ori în mediul online.

Reprezentanții lanțului de magazine Lidl au reacționat spunând că acest caz este unul izolat.

“Lidl respectă cu strictețe măsurile igienico-sanitare impuse, în toate magazinele sale din țară, precum și în cele patru depozite. Astfel, în magazine au loc frecvent operațiuni de deratizare, unitățile din toată țara fiind monitorizate lunar. Se folosesc numai substanțe biocide avizate de Ministerul Sănătății și toate acțiunile de combatere a dăunătorilor se realizează de către firme autorizate”, se arată într-un comunicat de presă al Lidl remis publicației locale stiri-neamt.ro.

„Cazul semnalat este unul izolat și, în vederea rezolvării acestuia, am contactat imediat o firmă autorizată care intervine în cursul zilei de astăzi pentru a realiza operațiunea de deratizare. Pentru a elimina orice risc, întregul conținut al lăzii în care a fost găsit șoricelul a fost aruncat. Ne cerem scuze clienților noștri pentru disconfortul creat și vă asigurăm că am luat toate măsurile necesare remedierii situației în cel mai scurt timp posibil”, continuă comunicatul.

Cazul șoarecelui de la Lidl nu este primul de acest caz din România. Și alte lanțuri celebre au avut probleme de igienă. La începutul acestui an, un șoarece a fost filmat în timp ce se plimba nestingherit printre roțile de cașcaval dintr-un magazin Mega Image.

Filmarea realizată de clientul care a descoperit șoarecele a strâns peste 500.000 de vizulizări pe Facebook.

După incident, magazinul respectiv a fost închis timp de 7 zile pentru deratizare. Frigiderul a fost igienizat și au fost înlăturate toate produsele existente în momentul incidentului, au mai spus reprezentanții Mega Image la acea dată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.