Situația din România va fi dezbătută în Parlamentul European

Foto: Pixabay

Situația politică din România a ajuns subiect de dezbatere în Parlamentul European, iar premierul Viorica Dăncilă ar putea fi invitată în plen să dea explicații.

Potrivit Digi24, eurodeputații vor vorbi despre modificările din Justiție, despre respectarea statului de drept și despre protestele din România, cu accent pe violențele din 10 august, din Piața Victoriei.

Propunerea de dezbatere a fost făcută de grupul Verzilor.

Comisarul european pentru buget Günther Oettinger a spus că România Ungaria, Polonia și o parte din guvernul Italiei vor să slăbească și să distrugă proiectul european.

„În opinia mea, proiectul (UE, n.r.) este în pericol de moarte. Unii din Europa doresc să-l slăbească sau chiar să-l distrugă – Polonia, Ungaria, România, guvernul Italiei”, a swclarat Oettinger, marți, la un eveniment public, potrivit Politico.eu.

Ministrul de Externe, Teodo Meleșcanu i-a răspuns comisarul european spunând că afirmațiile sale nu au acoperire în realitate.

„România a fost și rămâne unul dintre cele mai pro-europene state din Uniunea Europeană, integrarea europeană și euro-atlantică fiind un proiect de țară sprijinit de toate forțele politice și de întreaga societate românească. În cei mai bine de 10 ani care au trecut de la aderarea la Uniunea Europeană, România a dovedit entuziasm și un sprijin continuu și neechivoc pentru o Uniune puternică, stabilă și prosperă.

Asigurăm partenerii noștri europeni că această poziție a României nu s-a schimbat și că suntem pregătiți pentru a prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene ferm conștienți de responsabilitatea pe care o avem și dornici să demonstrăm că Europa poate fi și mai puternică decât este astăzi”, a transmis ministrul de externe, pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.