Singurele 2 județe unde Iohannis a luat peste 50% din primul tur

rezultate evaluare națională 2016 harta romaniei
Sursa: infotravelromania.ro

Actualul președinte, Klaus Iohannis, a obținut cele mai multe voturi la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie.

După numărarea a 95% din voturile de la secțiile din țară și diaspora Klaus Iohannis a obținut 37,58% (adică a fost votat de 3,39 de milioane de români).

El și-a depășit contracandidații în majoritatea județelor țării, însă există două județe în care a obținut peste 50% (cu alte cuvinte, în aceste două județe el ar câștiga alegerile chiar din primul tur).

Cel mai bun scor l-a obținut în județul Sibiu, unde a și fost primar al orașului Sibiu înainte de a ajunge la Cotroceni. Aici, el a luat 66,7% din voturile celor care s-au prezentat la urne.

Sibiu

Klaus Iohannis: 66,70%
Dan Barna: 11,10%
Viorica Dăncilă: 9,70%
Mircea Diaconu: 4,90%
Theodor Paleologu: 3,40%

Al doilea județ este Alba. Aici Klaus Iohannis a obținut ceva mai puține voturi, însă peste 50%.

Alba

Klaus Iohannis: 51,80%
Viorica Dăncilă: 17,30%
Dan Barna: 11,40%
Mircea Diaconu: 6,20%
Theodor Paleologu: 5,30%

Județele unde a ieșit Dăncilă învingătoare

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.