Simona Halep, victorie în trei sferturi de oră pentru al patrulea sfert de finală la Roland Garros

Simona Halep a avut niciun fel de emoții în partida de azi de la Roland Garros, învingând-o în două seturi succinte pe tânăra poloneză Iga Swiatek, locul 104 WTA, cu scorul de 6-1, 6-0.

Swiatek, jucătoare în vârstă de doar 18 ani, a început bine meciul, însă Halep a fost dintr-o altă ligă astăzi. La fel ca în meciul precedent, când a zdrobit-o pe ucraineanca Lesia Țurenko, Simona a lovit precis și în forță, iar în primul set a făcut doar trei greșeli neforțate.

În setul al doilea, poloneza a cedat complet și a greșit minge după minge. Simona Halep, campioana în exercițiu la Roland Garros, a continuat să joace, însă, foarte bine și s-a impus rapid, în doar 45 de minute.

În sferturile de finală, românca ar putea întâlni o altă adolescentă: pe americanca de 17 ani, Amanda Anisimova, locul 51 în lume. Jucătoarea din SUA va trebui, totuși, să treacă de o altă revelație a optimilor de finală, Aliona Vadimovna Bolsova, jucătoare născută la Chișinău, care reprezintă Spania. Bolsova are 21 de ani, e pe locul 137 WTA și a ajuns pe tabloul principal după ce a trecut de calificări.

Dacă va trece și de următorul obstacol pe zgura de la Paris, Simona Halep va juca în semifinale împotriva învingătoarei partidei dintre americanca Madison Keys, cap de serie 14, și australianca Ashleigh Barty (8).

De fiecare dată când a ajuns în sferturile de finală la Roland Garros, românca în vârstă de 27 de ani a atins și ultimul act al turneului de Grand Slam.