Simona Halep a pierdut ”războiul” cu Garbine Muguruza

Simona Halep a ratat șansa unei noi finale la Australian Open, fiind învinsă de iberica Garbine Muguruza într-un meci de mare luptă.

Jucătoarea din Spania s-a impus, pe o căldură infernală, cu 7-6 (8), 7-5, după mai bine de două ore de joc spectaculos și tensionat.

Halep și Muguruza par să aibă destine similare. Ambele au fost nr. 1 WTA și au câștigat la Roland Garros și Wimbledon, însă iberica n uavea finala la Melbourne. A obținut-o, după o un meci de mare luptă.

Jucătoarea din Spania, care n-a pierdut niciodată pe ciment în fața româncei, a câștigat primul set la tie-break, cu 10-8, după ce Simona irosit două mingi de set în ultimul game. A fost un meci cu numeroase lovituri spectaculoase și întoarceri dramatice de situație.

Temperamentala constănțeancă (n.r. Simona a rupt o rachetă) părea că a găsit, totuși, cheia câștigătoare în fața Muguruzei, reușind două break-uri în debutul setului secund. S-a ajuns la 5-4 pentru Halep, moment în care iberica a reușit, după trei șanse ratate, break-ul egalizator.

Iberica n-a mai greșit până la final și se va bate, în finala Australian Open 2020, cu surprinzătoarea americanca Sofia Kenin, care a dat de ciment cu liderul mondial și favorita locală, Ashleigh Barty, într-o manieră similară, scor 7-6 (6), 7-5.

Este un final amar pentru Simona Halep la Melbourne, unde mai ajunsese o singură dată în semifinale și unde, în ultimele zece zile, a arătat un nivel al jocului care promite multe trofee în 2020.